Neem Contact op
nl es

Samenleven

Er zijn verschillende samenlevingsvormen. Waar u ook voor kiest, het is belangrijk dat u alle praktische zaken goed regelt voor uzelf, uw partner, uw kinderen en uw bedrijf, zodat u met een gerust hart van het leven samen kunt genieten.

Bij de verschillende samenlevingsvormen kunt u denken aan samenwonen, een huwelijk of misschien wel een geregistreerd partnerschap. Elke persoonlijke situatie is weer anders en daarom is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met uw partner, voor het geval er iets in uw relatie wijzigt. Notaris Pérez kan u helpen bij het kiezen uit de verschillende samenlevingsvormen en bij het opstellen van de benodigde documenten.

HET HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Indien u en uw partner ervoor kiezen om in het huwelijk te treden, dan staat u voor een belangrijke keus. Volgens de wet zijn alle bezittingen van u samen op het moment dat u in het huwelijk treedt. Bij uw overlijden zijn de helft van alle bezittingen en schulden automatisch voor uw partner.
De andere helft vormt uw nalatenschap. Bij een scheiding moet u alles gelijk verdelen. Er kan zich echter bijvoorbeeld het geval voordoen dat u of uw partner bepaalde bezittingen apart wilt houden of dat u ondernemer bent en risico’s voor uw partner wenst te beperken. Dan is het mogelijk om huwelijkse voorwaarden dan wel partnerschapvoorwaarden op te laten stellen. Notaris Pérez kan u hierbij helpen.

DE SAMENLEVINGSOVEREENKOMST

Wanneer u samenwoont zonder te trouwen dan is er in de wet niets geregeld. Alle bezittingen en schulden zijn dan van ieder apart. Het is niet verplicht om zaken vast te leggen als u gaat samenwonen, het is echter wel verstandig en aan te raden. Wanneer u iets wilt regelen voor uw gezamenlijke goederen en bijvoorbeeld uw woning, als u uit elkaar gaat, kunt u een samenlevingsovereenkomst maken. Bovendien accepteren de meeste pensioenfondsen alleen een samenlevingsovereenkomst als bewijs van uw relatie wanneer u ongehuwd samenwoont.

NEEM TELEFONISCH CONTACT OP

Wij helpen u graag direct via de telefoon.

Tel: 071-33 33 000